Ajándék a városnak 2017-08-26T18:26:08+00:00
Az „Ajándék a városnak” szolgálat 2013-ban indult. Célja folyamatosan az, hogy olyan események jöjjenek létre a gyülekezetünk szolgálata kapcsán, amiken keresztül a kerület lakosai találkozhatnak Isten szeretetével, hallhatják az evangéliumot és eljuthatnak akár a megtérésig.

Az első „Ajándék a városnak”, amit átadhattunk, az a Gospel fesztivál volt 2013. augusztus végén. Három napon keresztül szólt az evangélium a Fő téren, napközben gyerekprogramokon, esténként pedig keresztény koncerteken keresztül. Sokan a kerületben a mai napig emlékeznek erre az alkalomra.

A következő ajándék átadására 2015. adventjén került sor. Ekkor szerveztük az első, majd 2016–ban a második „Ajándék kuckót”, ahol lehetőséget teremtettünk a gyerekeknek a már megunt játékaik becserélésére, miközben a szülőkkel, hozzátartozókkal beszélgethettünk – többek között arról, nekünk mit is jelent a Karácsony.

A 2017-es év első ajándéka az „ÁDÁM – ÉVA” színdarab volt a Gózon Gyula Színházban, amelyben a Nő és a Férfi szerepekről hallhattunk vicces, néhol ironikus, vagy éppen nagyon elgondolkodtató igazságokat. Mindeközben ismét lehetőséget biztosíthattunk a beszélgetésre, kapcsolatteremtésre, bizonyságtételre.

  2017 augusztus 10-13-a között került megrendezésre a „KeresztÚR Művészeti Napok” megnevezésű rendezvénysorozat irodalmi kávéházzal, képzőművészeti kiállításokkal, színházi előadásokkal, művészettörténeti előadásokkal, film-klubbal, zenei produkciókkal és a záró programként szabadtéri istentisztelettel, ismét megszólítva az utca emberét, ajándékot adva a művészetek kedvelőinek.